Tóth Attila két aranyérmet szerzett a megyei újonc és serdülő bajnokságon

December 22-én rendezték a Zrínyi utcai asztalitenisz teremben az újoncok és serdülők számára az asztalitenisz megyei bajnokságot. A remek hangulatú eseményen a Jászkun Volán SC Kft. 13 éves játékosa, Tóth Attila tündökölt, hiszen mindegyik mérkőzését megnyerte a nap során, ezáltal újoncban (U13) és serdülőben is diadalmaskodott. A döntőben mindkétszer nála két évvel fiatalabb testvérét, Tóth Pétert győzte le a döntőben, aki így két ezüstéremmel gazdagodott. A Zrínyi utcai műhelyben a szárnyait bontogató, vélhetően későbbi Jászkun Volán játékosok is remekeltek a versenyen. A 9 éves Csillag Léna a viadal legeredményesebb játékosa lett, hiszen két arany- és egy ezüstérmet nyert. Az U9-es és az U11-es korcsoportban sem talált legyőzőre, nagy magabiztossággal utasította maga mögé riválisait. Az U13-as korcsoportban is csak edzéstársa, Hargitai Dóra előztemeg. A 9 esztendős Elekes Dóra is nagyszer űen szerepelt: az U9-ben Csillag Léna mögött ezüstérmes lett. A fiúknál is minden aranyérmet elvittek a Zrínyiben nevelkedő fiatalok, hiszen az U9-esek között Lendvai Miklós győzött nagy magabiztossággal, Oláh László és Barna Ádám előtt, akik szintén Szöllősi Péter edző tanítványai. Az U11-es korcsoportban Kovács László ünnepelhetett, remek győzelmeit követően.

(2013.12.22.)

 

2013.01.03.                      Utánpótlás Budapest Bajnokság


Remekeltek Szöllősi Péter edző tanítványai a 2013. év első ranglistaversenyén
: 2 arany- és 5 bronzérem a verseny mérlege
 
Nagypál Márta biztosan nyerte az újoncok ranglistaversenyét, igazolva azt, hogy már most ő a legjobb hazai újonc leány versenyző, jóllehet még jövőre is az újonc korosztályhoz fog  tartozni. Márti a serdülő párosban és az ifi párosban is harmadik lett az orosházi Fehér Zsófival.
 
Nagypál Csilla elsőéves ifjúsági versenyzőként a leány párosban rögtön aranyérmet szerzett a kecskeméti Imre Leilával.  Egyéniben Csilla teljesítménye a főtáblán rendkívül hullámzó volt, de végül is bejutott az elődöntőbe. Ott Imre Leilától kapott ki egy 7 játszmás kiélezett mérkőzésen.
 
Molnár István Patrik elsőéves serdülőként már harmadik helyen volt volt kiemelve a Budapest Bajnokságon, és a várakozásoknak megfelelően meg is szerezte a bronzérmet. Az elődöntőben izgalmas találkozón, nagy mérkőzésen Heiszmann Henriktől (KSI) 4:2-re kapott ki. István a serdülő párosban a debreceni Balázs Bencével még egy bronzérmet kapott az idei év első ranglistaversenyén. 
 
Szudi Ádám kihagyta az ifjúságiak Budapest Bajnokságát, mivel az Osztrák Felnőtt Nemzetközin állhatott asztalhoz. A 17 éves szolnoki fiatalember (felnőtt világranglista: 543.)célja csak a tapasztalatszerzés lehetett, hiszen a felnőttek, sőt még a juniorok között is nagyon fiatalnak számított. Ezzel együtt a felnőttek között majdnem meglepetést okozott, hiszen
Marko Jevtovic (Szerbia, felnőtt világranglista: 134.) 1:4 és különösen
Szőcs Hunor (Románia, felnőtt világranglista: 253.) 3:4 ellen remek mérkőzéseket játszott.

2012.12.16.
                  Szudi Ádám Kővári Tamás Emlék-díjat kapott
 
Szolnok Város egyik legnagyobb sport kitüntetését - a Kővári Tamás-díjat - kapta meg Szudi Ádám. Minden évben 1 sportoló nyeri el ezt a rangos elismerést, amit 2012-ben Szudi Ádámnak ítélt a Kővári Tamás Alapítvány Kuratóriuma. A 15 korábbi díjkiosztón a következő sportolók nyerték el a Kővári Tamás-díjat sportolói kategóriában: Kővágó Zoltán (atléta), Ivánfi Brigitta (kerékpáros), Polónyi Tamás (atléta), Szellő Imre (ökölvívó), Uj Bianka (aerobic), Drávucz Rita (vízilabdázó), Szabó Kornél (evezős), Folláth Vivien (kajakozó), Karakas Hedvig (cselgáncs), Cziczás László (kosárlabda), Varga Tamás (ejtőernyős), Sarudi Pál (kajakozó), Juhász Adrián-Simon Béla (evezős páros), Ecseki Dániel (atléta), Nagy Krisztián (ökölvívó). 2012-ben az illusztris névsor a Jászkun Volán Sport Club versenyzőjével folytatódott: Szudi Ádám (asztalitenisz).
Mivel Szudi Ádám a díjkiosztó időpontjában az indiai Ifjúsági Világbajnokságon vett részt, ezért a díjjal járó kisplasztikát (Pogány Gábor Benő alkotása) és a tiszteletdíjat Ádám szülei vették át.
Gratulálunk Ádámnak a kitüntetéshez, amit nagyszerű eredményeivel ért el és egyben köszönetet mondunk Ádám szüleinek, az edzőknek, edzőpartnereknek és a Jászkun Volán Sport Club valamennyi támogatójának!
 
                                 Ifjúsági Világbajnokság India
 
Tunézia visszalépésével a magyar fiú csapat is kvalifikálta magát az indiai Ifjúsági Világbajnokságra. A magyar csapatban ott volt Szudi Ádám is, aki elsőéves ifiként vehetett részt az Ifi VB-n. A fiú csapat a 12. helyen volt kiemelve és az értékes 11. helyen végzett a csapatversenyek során.
 
Egyéniben Ádám továbbjutott a csoportjából:
Szudi Ádám – Seibert Jakub (cseh) 4:2
Szudi Ádám - Rajasekhar Rohit (indiai) 4:1
a főtáblán a 32 közé jutásért:
Szudi Ádám - Jost Frederick (német) 1:4
 
Vegyespárosban Ádám a holland Eerlanddal:
32 közé jutásért:
Szudi Ádám, Eerland Britt (holland) – Seretti Damiano (olasz), Jazbec Ida (horvát) 3:0
Szudi Ádám a holland Eerland oldalán óriási küzdelmet vívott a Lee Chia Sheng, Huang Sin tajvani páros ellen de a mérkőzés az ázsiai fiatalok javára dőlt el a döntő szettben:
16 közé jutásért:
Szudi, Eerland – Lee Chia-Sheng, Huang Hsin (tajvani) 2:3
 
Fiú párosban Lakatos Tamással:
a 16 közé jutásért:
Lakatos Tamás, Szudi Ádám – Grover Sudhanshu, Yadav Abhishek (indiai) 3:1
a 8 közé jutásért:
Lakatos, Szudi – Duda Benedikt, Jost Frederick (német) 0:3

2012.12.14.
                         Négyen is meghívást kaptak az Országos Serdülő Huszak versenyére
Nagypál Csilla, Nagypál Márta, Molnár István Patrik és Szepesi Bence is meghívást kapott az Országos Serdülő Huszak versenyére. Nagypál Csilla éremesélyesként állt asztalhoz és ennek megfelelően teljesített. Minden mérkőzését megnyerte az Imre Leila elleni találkozója kivételével. Így a kecskeméti páros partnere mögött a második helyet szerezte meg. Nagypál Márta is bejutott az első tíz közé, ahol végül is a 8. helyen végzett. A fiúk versenyében Molnár István Patrik a kifejezetten értékes 4. helyet szerezte meg, megelőzve az újonc ranglistán előtte lévő Heiszmann Henriket, aki a 6. helyen fejezte be a versenyt. Szepesi Bencének sajnos nem sikerült továbblépnie a csoport küzdelmekből.

2012.11.28.             Két ezüstérem az Országos Újonc Huszak Bajnokságon


Szöllősi Péter edző két tanítványa Nagypál Márta és Molnár István Patrik is második lett az Országos Újonc Huszak versenyén. Mindketten csupán 1-1 verséget szenvedtek a kétnapos fárasztó versenyen, Nagypál Márta Fehér Zsófiától (Statisztika), Molnár István pedig Heiszmann Henriktől (KSI) kapott ki.

2012.11.14.              Szudi Ádám párosban ezüstérmes

 

Szudi Ádám remekül szerepelt a Tatán megrendezett Magyar Ifi Nemzetközin, hiszen a magyar "A" válogatott tagjaként csapatban a legjobb 8 közé jutott. A negyeddöntőben a magyar fiatalok Horvátország ellen veszítettek 3:1-re. A csapatmérkőzések során Ádám 3:1-re legyőzte a verseny első kiemeltjét, a Koreai Ifi Nemzetközi verseny idei győztesét, Lee Chia-Shenget (Tapei Kína). A párosok küzdelmében a Lakatos-Szudi kettős nagyszerűen menetelt egészen a verseny döntőjéig. Ott a Lee Chia-Sheng/Li Hong Ming kettős 3:2-re legyőzte a magyarokat. Az egyéni főtáblán Szudi Ádám dán ellenfelét legyőzte 4:1-re, de utána a horvát Zeljko Filip jobbnak bizonyult nála.
Nagypál Csilla a legjobb 8 közé bekerülő magyar "A" csapatban egyszer kapott játéklehetőséget, akkor a spanyol Saenz Marionat biztosan legyőzte. Az egyéni csoportkörben viszont kikapott spanyol ellenfelétől és 1 győzelem, 2 vereséggel nem került fel a főtáblára. Ezúttal az Imre Leila-Nagypál Csilla duónak nem ment a játék, mert egy osztrák-szingapúri párostól 3:0-s vereséget szenvedtek a páros verseny első körében.
Az újonckorú Molnár István Patrik lehetőséget kapott a nemzetközi tapasztalatok szerzésére az ifik között, amire a jövőben remélhetőleg nagy szüksége lesz.

2012.11.05.               Serdülő MOATSZ KUPA fiúk

 

Molnár István Patrik és Szepesi Bence egyaránt a legjobb 16 közé jutott az országos serdülő ranglistaversenyen. Molnár Istvánt a BVSC-s Bakos győzte le (4:3), Szepesi Bence pedig Heiszmann Henrik (KSI) ellen veszített 4:1-re a 8-közé jutásért lejátszott találkozón.

 

A Jászkun Volán SC kétfős serdülő fiú csapata bejutott a legjobb 12 közé:

Pénzügyőr 4:2

Budaörs II. 4:0

A 8 közé jutásért viszont az Egri ÁFÉSZ 4:1-re legyőzte a szolnokiakat.

2012.11.05.                A Jászkun Volán SC kétfős leány csapata megnyerte a serdülő                                            magyar csapatbajnokságot

 

Nagypál Csilla és Nagypál Márta megnyerte a serdülő MOATSZ Kupát, ami egyben a hivatalos serdülő magyar csapatbajnokság. Harmadik játékos hiányában minden mérkőzésen 0:2-ről indult a csapat, de a Nagypál testvérek remek játékának köszönhetően minden ellenfelük ellen nyertek 4 mérkőzést a volános lányok. Szöllősi Péter edzőnek a fentiek miatt a beírással is ügyeskednie kellett. Nagypál Csilla minden egyéni mérkőzését megnyerte, húgával pedig hozta a páros találkozókat is, egy kivételtől eltekintve. A Postás II. ellen a párost nem a szolnokiak nyerték, de azon a találkozón Nagypál Márta a számára "előírt" egy mérkőzés helyett kettőt nyert. Igaz ehhez 5 mérkőzéslabdát kellett hárítania!

A lányok a következő eredményekkel szerezték meg a serdülő magyar csapatbajnoki címet:

 

Szekszárd 4:0

Univer KTE Kecskemét II. 4:1

Postás II. 4:2

 

Postás I. 4:3

Statisztika 4:3

2012.11.04.      Szudi Ádám második lett az országos ifi TOP 12 versenyen

 

Kiélezett küzdelemben dőlt el az ifi TOP 12 versenye, Szita Márton (Celldömölk) lett az első, Szudi Ádám (Jászkun Volán SC) a második, Ecseki Nándor (Budaörs)pedig a harmadik helyen végzett. A három ifjúsági válogatott játékos körbeverte egymást, Ecseki Szudi, Szudi Szita, Szita pedig Ecseki ellen nyert. Mivel a többieket mindhárman legyőzték, így az egymás elleni szettaránnyal alakult ki a végső sorrend.

 

A lányok versenyében Nagypál Csilla a 8. helyet szerezte meg. A Jászkun Volán SC utolsó éves serdülő versenyzőjének háromszor lesz még lehetősége arra, hogy az ifi TOP 12-n is előkelőbb helyezést érjen el.

2012.10.30.        Remek eredmények az ifi Huszakon

 

Szudi Ádám megnyerte az országos Ifi Huszak ranglistaversenyt, Nagypál Csilla pedig az értékes harmadik helyen végzett.

Ádám a kétnapos versenyen csak egy vereséget szenvedett Ecseki Nándor (Budaörs) ellen, ugyanakkor biztosan verte Szita Mártont és szoros találkozón nyert Sabján Gergővel szemben is. Mivel Ecseki kikapott Szitától és Sabjántól is, így a négy válogatott játékos egymás elleni eredményei alapján Szudi Ádám nyakába akasztották az aranyérmet.

A lányok versenyében Hepke (Statisztika) 9 győzelemmel (veretlenül) biztosan szerezte meg a bajnoki címet. A kecskeméti Imre Leila és Nagypál Csilla egyaránt 6-6 győzelmet szerzett, egymás elleni eredménnyel Imre Leila második, a volános Nagypál Csilla pedig hamadik lett.

Tarsoly Zsófia (DABE) a 13. helyen, Nagypál Márta a 18. helyen, Molnár István Patrik a 16. helyen végzett.

 

Szudi Ádám az első tartalék a Felnőtt TOP 12 országos versenyen

 

A felnőtt TOP 12 kvalifikációs versenyen Szudi Ádám nehéz csoportba került, de magabiztosan jutott tovább az első helyen:

 

Muskó Péter (Morez Saint Laurent) 4:1

Bak Imre (Büki TK) 4:3

Fekete Soma (TTC SEligenstadt) 4:1

 

Ádámnak különösen a két évvel ezelőtti magyar bajnok - jelenleg Franciaországban játszó - Muskó Péter elleni győzelme volt értékes. A Szudi Ádám a legjobb 4 közé kerülésért visszavágott Ecseki Nándornak (4:1) az Ifi Huszakon elszenvedett vereségéért. Az elődöntőbe jutás azonban nem sikerült, igaz Ádámnak mérkőzéslabdája is volt Magyar László (Waldegg-Linz)ellen (3:4). A verseny kiírása szerint a 3. helyért is játszani kellett, hiszen a 9 legjobb helyezéssel rendelkező magyar versenyző mellett a kvalifikációs versenyről 3 fő szerzi meg a jogot a Felnőtt TOP 12 versenyen történő indulásra. A harmadik helyért Szudi Ádám ismét Muskó Péterrel játszott. A Volán elsőéves ifi versenysenyzője a viadal végén azonban már sokkal fáradtabb volt, mint a csoportkör elején, így Muskó visszavágott (4:1) és megszerezte a TOP 12-re jogosító harmadik helyezést. Szudi Ádám így is remekül teljesített és egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy első tartalékként mégis ott lesz majd a Felnőtt TOP 12 versenyen.

2012.11.04.      Szudi Ádám második lett az országos ifi TOP 12 versenyen

 

Kiélezett küzdelemben dőlt el az ifi TOP 12 versenye, Szita Márton (Celldömölk) lett az első, Szudi Ádám (Jászkun Volán SC) a második, Ecseki Nándor (Budaörs)pedig a harmadik helyen végzett. A három ifjúsági válogatott játékos körbeverte egymást, Ecseki Szudi, Szudi Szita, Szita pedig Ecseki ellen nyert. Mivel a többieket mindhárman legyőzték, így az egymás elleni szettaránnyal alakult ki a végső sorrend.

 

A lányok versenyében Nagypál Csilla a 8. helyet szerezte meg. A Jászkun Volán SC utolsó éves serdülő versenyzőjének háromszor lesz még lehetősége arra, hogy az ifi TOP 12-n is előkelőbb helyezést érjen el.

2012.10.30.        Remek eredmények az ifi Huszakon

 

Szudi Ádám megnyerte az országos Ifi Huszak ranglistaversenyt, Nagypál Csilla pedig az értékes harmadik helyen végzett.

Ádám a kétnapos versenyen csak egy vereséget szenvedett Ecseki Nándor (Budaörs) ellen, ugyanakkor biztosan verte Szita Mártont és szoros találkozón nyert Sabján Gergővel szemben is. Mivel Ecseki kikapott Szitától és Sabjántól is, így a négy válogatott játékos egymás elleni eredményei alapján Szudi Ádám nyakába akasztották az aranyérmet.

A lányok versenyében Hepke (Statisztika) 9 győzelemmel (veretlenül) biztosan szerezte meg a bajnoki címet. A kecskeméti Imre Leila és Nagypál Csilla egyaránt 6-6 győzelmet szerzett, egymás elleni eredménnyel Imre Leila második, a volános Nagypál Csilla pedig hamadik lett.

Tarsoly Zsófia (DABE) a 13. helyen, Nagypál Márta a 18. helyen, Molnár István Patrik a 16. helyen végzett.

 

Szudi Ádám az első tartalék a Felnőtt TOP 12 országos versenyen

 

A felnőtt TOP 12 kvalifikációs versenyen Szudi Ádám nehéz csoportba került, de magabiztosan jutott tovább az első helyen:

 

Muskó Péter (Morez Saint Laurent) 4:1

Bak Imre (Büki TK) 4:3

Fekete Soma (TTC SEligenstadt) 4:1

 

Ádámnak különösen a két évvel ezelőtti magyar bajnok - jelenleg Franciaországban játszó - Muskó Péter elleni győzelme volt értékes. A Szudi Ádám a legjobb 4 közé kerülésért visszavágott Ecseki Nándornak (4:1) az Ifi Huszakon elszenvedett vereségéért. Az elődöntőbe jutás azonban nem sikerült, igaz Ádámnak mérkőzéslabdája is volt Magyar László (Waldegg-Linz)ellen (3:4). A verseny kiírása szerint a 3. helyért is játszani kellett, hiszen a 9 legjobb helyezéssel rendelkező magyar versenyző mellett a kvalifikációs versenyről 3 fő szerzi meg a jogot a Felnőtt TOP 12 versenyen történő indulásra. A harmadik helyért Szudi Ádám ismét Muskó Péterrel játszott. A Volán elsőéves ifi versenysenyzője a viadal végén azonban már sokkal fáradtabb volt, mint a csoportkör elején, így Muskó visszavágott (4:1) és megszerezte a TOP 12-re jogosító harmadik helyezést. Szudi Ádám így is remekül teljesített és egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy első tartalékként mégis ott lesz majd a Felnőtt TOP 12 versenyen.

2012.10.16.

Molnár István Patrik NB I-s mérkőzése miatt nem tudott részt venni a MOATSZ Kupa újonc ranglistaversenyen, Nagypál Márta is kihagyta az újonc II. versenyszámot és csak az összevont újoncra érkezett meg Budapestre közvetlenül a szolnoki NB I/B-s mérkőzése után.

Nagypál Márta a főtábla első mérkőzésén nagyot küzdött a veszprémi Szöllősy Luca ellen (3:2), a 8 közé Göndör Fannit (Balatonfüred), a 4 közé pedig Szalai Annát (Hévíz) egyaránt 3:0-ra győzte le. Az elődöntőben a Statisztika versenyzője, Fehér Orsolya 3:1-re nyer a szolnoki fiatal ellen. Eredményével Nagypál Márta jelenleg 4. helyen áll az országos újonc ranglistán.

 

2012.10.07.            Szerb Ifi Nemzetközi

 

Szudi Ádám két éremmel tért haza a Szerb Ifi Nemzetközi versenyről. Ifi csapatban Szita Mártonnal és Ecseki Nándorral együtt bajnoki címet szerzett. Párosban alkalmi párjával, az angol Weerasinghe Helshannal meglepetésre a döntőbe jutott, ahol az első kiemelt Ecseki-Szita kettőstől kaptak ki. Ádám egyéniben bejutott a legjobb 8 közé, a 4 közé azonban egy másik angol, Walker Samuel legyőzte a Jászkun Volán SC játékosát.

Nagypál Csilla utolsó éves serdülőként már az ifjúságiak között indult Szerbiában, az idősebbek között sem csapatban, sem az egyéniben nem sikerült a csoportból való továbbjutás az erős mezőnyben. Az ifi leány páros versenyszámban a kecskeméti Imre Leilával előbb egy montenegrói, majd egy román kettőst győztek le, így bejutottak a legjobb 8 közé. Az éremszerzés azonban elmaradt, mert a szerb Fenyvesi-Truzsinszki kettős legyőzte a magyarokat.

 

                                        Magyar Veterán OB, Békéscsaba

 

A veterán pingpongozók magyar bajnokságán német és román versenyzők is asztalhoz álltak. A Jászkun Volán SC játékosai a páros versenyszámokban két országos bajnoki érmet szereztek: Gáspár Mihály első lett a 60-64 korosztályban a ceglédi Péter Aladárral. Molnár László pedig bronzérmet szerzett (50-59) a Kováts DSE Karcag játékosával Skumáth Istvánnal.

Egyéniben Gáspár Mihály (60-64) és Bodor Lajos (65-69) a legjobb 8, Molnár László (50-59) és Bende Tamás (40-49)  a legjobb 19 közé jutott.  Bolyhos Ferenc (50-59) nem jutott tovább csoportjából.

2012.10.07.            Duna Kupa szlovák, osztrák és magyar versenyzőkkel

 

Az utánpótlás lányok Budapesten, a fiúk Szlovákiában versenyeztek a Duna Kupa 2012 viadalon.

 

Nagypál Csilla remekelt az ifjúsági leány versenyszámban, hiszen egyéniben és a csapatversenyen is minden mérkőzését megnyerte. Szöllősi Péter edző nagyon elégedett volt tanítványa játékával, mivel Csilla az utóbbi hónapokban bombaformában lévő kecskeméti Imre Leilát is legyőzte az elődöntőben, a döntőben pedig a Németországban játszó Takács Lili ellen is diadalmaskodott. A jelenleg még serdülőkorú magyar "B" csapat (Nagypál Csilla, Imre Leila) megnyerte az ifi leány csapatversenyt is.

 

Szudi Ádám az U21 juniorok között állt asztalhoz és jó versenyzéssel megnyerte a versenyt. A döntőben a szlovák Rezetkát múlta felül. Az egyéni siker értékét az is mutatja, hogy Ádám páros társával Sabján Gergellyel a csapatversenyben a negyedik helyet tudta megszerezni. Igaz közben a Duna Kupa bajnoki címet szerző szlovák "A" csapatot legyőzték.

2012.09.27.

Szudi Ádám megszerezte első felnőtt ranglista érmét a komlói Sabjánnal. Előbb a Szita-Ecseki kettőst győzték le, majd a többszörös magyar bajnok Muskó-Vitsek pároson is túljutottak. Sőt az elődöntőben a döntő játszmában még 9:7-re vezettek a versenyt később megnyerő Fazekas-Nagy Krisztián páros ellen is. A harmadik helyezés azonban így is nagyon értékes az elsőéves ifjúsági kettőstől. Lukács Richárd nagyon közel állt az egyéni bravúrhoz, hiszen 2011 magyar bajnoka, Muskó Péter ellen már 3:0 (10:8)-ra vezetett. A Fanciaországban játszó Muskó azonban fordítani tudott. Szudi Ádám a főtábla első körében 4:2-re legyőzte a Németországban játszó Palatinus Martint, a legjobb 8 közé viszont 4:3-ra kikapott az örökifjú Simon Ferenctől.

 

Nagypál Csilla Szekszárdon az ifjúsági leány ranglistaversenyen párosban a kecskeméti Imre Leilával értékes bronzérmet szerzett. Csilla egyéniben a főtábla első körében Megyesfalvi Petra (Dunakeszi) ellen nyert 4:0-ra, majd csapattársát Tarsoly Zsófiát (DABE) győzte le a legjobb 8 közé jutásért. Az egri Fülöp Szilvia ellen viszont 4:2-re kikapott, így a 4 közé jutás már nem sikerült. Nagypál Márta is felkerült a főtáblára, ahol nagy csatában 4:3-ra veszített Pattantyús Petra ellen.

2012.09.19             Három aranyérem az orosházi ranglistaversenyről

 

Nagypál Csilla duplázott a az országos serdülő ranglistaversenyen. Csilla állandó páros partnere - Imre Leila - távollétében magabiztosan nyerte az egyéni versenyszámot. Párosban a még újonckorú egri Béres Zsófiával sem találtak legyőzőre. A döntőben a Nagypál Márta-Fehér Zsófia kettőst győzték le 3:0-ra. Nagypál Márta a serdülő páros ezüstérme mellett nyert egy aranyérmet is, hiszen játszmaveszteség nélkül megnyerte az újonc II korcsoportot. Az összevont újonc korosztályban pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Így Szöllősi Péter edző tanítványai remekül szerepeltek a versenyen.

 

Ezüst az újoncok között

 

Molnár István Patrik Nyírbátorban állt asztalhoz és jó játékkal bejutott az újonc versenyszám döntőjébe, ott viszont nem bírt román ellenfelével, így második helyezést szerzett. A serdülő párosok között a debreceni Balázs Bencével a negyeddöntőig menetelt. A serdülő egyéniben pedig a főtáblán klubtársát, Szepesi Bencét győzte le 4:1-re, de a 8 közé jutás már nem sikerült neki, mivel nagy ellenfele Heiszmann Henrik legyőzte őt.

 

Három ezüstérem az országos veterán ranglistaversenyen

 

Gáspár Mihály kettő ezüstérmet nyert a tatabányai Urbán József Veterán Emlékversenyen. A 60-65 éves korosztályban egyéniben és a tatabányai Szombatival párosban is döntőbe jutott. A döntőbeli győzelem azonban nem sikerült, a két ezüstérem viszont így is 60 ranglistapontot jelentett Gáspár Mihálynak. Molnár László (50-59) párosban szintén második lett a pestújhelyi Tóth Henrikkel, egyéniben pedig a legjobb 8 közé jutott. Bodor Lajos (65-70) egyéniben és párosban is a legjobb 8 közé került. Bende Tamás (40-49) igen erős csoportot kapott, ahol az NB I-s szegedi Tóth Sándor ellen két mérkőzéslabdája is volt, de az értékes győzelmet mégsem sikerült megszereznie.

2012.09.09.          Portugál Nemzetközi Bajnokság, Funchal

  

Remekül szerepelt Szudi Ádám az ITTF (Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség) ifjúsági körversenyén. A Jászkun Volán SC versenyzője ifi egyéniben bejutott a verseny döntőjébe, a döntőben a szintén magyar válogatott Lakatos Tamástól kapott ki 4:1-re. Az értékes ezüstérmet Ádám  egy arannyal egészítette ki az ifi csapatversenyben. 

A magyar válogatott ugyanis az elődöntőben Portugáliát, a döntőben pedig azt az Egyiptomot győzte le, akik a csoportkörben jobbnak bizonyultak a magyaroknál. Szudi Ádám mind az elődöntőben, mind a döntőben veretlen maradt, ami fontos tényező volt a csapatelsőség megszerzésében.

2012.09.05.               BVSC és Statisztika évadnyitó ranglistaversenyek

 

Szudi Ádám portugáliai edzőtáborozása és versenyei miatt Molnár István Patrik és Szepesi Bence indult a BVSC fiú utánpótlás ranglistaversenyen. Molnár István Patrik az újoncok között ért el kiemelkedő eredményt a harmadik hely megszerzésével. A döntőbe jutásért kikapott a MALÉV-os Both Leventétől, aki a döntőben is meglepetést okozott Heiszmann Henrik legyőzésével. Szepesi Bence a serdülők között felkerült a főtáblára és ott biztosan legyőzte ellenfelét, így értékes 8 ranglistapontot szerzett.

 

A Nagypál testvérek a Statisztika teremben versenyeztek méghozzá kiemelkedően. Nagypál Csilla serdülő és ifi párosban is legyőzhetetlen volt a kecskeméti Imre Leilával. Sajnos a kirobbanó formában játszó Imre Leila a serdülő egyéni döntőjében Csillát is legyőzte, így a volános lány második helyezést ért el. Nagypál Márta biztosan nyerte saját korosztálya versenyét (újonc II), az összevont újoncban pedig harmadik helyezést ért el, csakúgy, mint a serdülő párosban az orosházi Fehér Zsófival. Jól szerepelt még a DABE versenyzője, Tarsoly Zsófi, aki csapatban a Jászkun Volán SC NB I/B-s gárdáját erősíti. Ifi párosban 8 közé, ifi egyéniben pedig a legjobb 16 közé jutott.


2012.08.28.    Szepesi Bence sikere

A területi serdülő asztalitenisz versenyt magbiztos játékkal Szepesi Bence nyerte meg. A Kováts DSE Karcag versenyzője augusztus 24-én átigazolt a Jászkun Volán Sport Clubba. Bence Szeptember 1-től a Jászkun Volán SC edzéseit fogja látogatni, középiskolai tanulmányait pedig a szolnoki Varga Katalin Gimnázium matematika-angol tagozatán kezdi el.

 

Szepesi Bence a magyar serdülő ranglistán jelenleg a 22. helyen áll, 2013-ban pedig átlép az ifjúsági korosztályba.2012.06.06.    Szudi Ádám köszöntése

2012. június 5-én Szalay Ferenc polgármester úr köszöntötte azokat a szolnoki diákokat, akik kiemelkedő országos, vagy nemzetközi eredményt értek el. A díjazottak között szerepelt Szudi Ádám is, aki a Varga Katalin Gimnázium magyar-angol két tanítási nyelvű program 10/C osztályos tanulója. A Jászkun Volán SC sportolója már két EB éremmel rendelkezik és elsőéves ifiként megnyerte a Szlovén Nemzetközi Asztalitenisz Bajnokságot.

2012.06.25.    Szezonnyitó verseny Karcagon

 

Karcagon rendezték meg a Szent István Kupa idénynyitó asztalitenisz versenyt, ahol a hazai játékosok mellett külföldiek is asztalhoz álltak. A Jászkun Volán SC versenyzői négy első helyet, és három bronzérmet szereztek.

 

A férfi egyénit Szudi Ádám nyerte meg, a legjobb 4 között előbb angol, majd utána szerb ellenfelét győzte le. A férfi páros versenyszámban a Lukács Richárd-Szudi Ádám duó állt a dobogó tetejére. Az ifjúsági leány és a felnőtt női párosban a serdülő EB-n bronzérmet szerző Nagypál Csilla-Imre Leila (Kecskemét) kettős volt a legjobb.

 

Az ifi leány egyesben Nagypál Csilla  a harmadik helyen végzett, Nagypál Márta az orosházi Fehér Zsófiával a női párosban bronzérmet szerzett. A Jászkun Volán SC NB I/B-s női csapatának új játékosa Gombos Bettina lengyel párjával (Paulina Krzysiek) az ifi leányok között szintén bronzérmes lett.

 

A Kováts DSE Karcag játékosa, Szepesi Bence a serdülő fiúk mezőnyében a dobogó harmadik fokára állhatott. Bence átigazolása a Jászkun Volán SC csapatába folyamatban van, a következő versenyen már a Jászkun Volán SC színeiben fog versenyezni.


Kapcsolati információk

5000 Szolnok, Sajtó u 7. 1. / 1.
Telefon:++36 20  435 94 18
jaszkunvolansc@freemail.hu